torstai 2. huhtikuuta 2015

Kierivä koira ei sammaloidu

Kun malttamaton mieli haikailee keväiseen maastoon juoksemaan, mutta jalkoja painaa kisaväsymys ja polkuja peittää vielä peilijää, on oiva hetki aktivoida aivonystyröitä vetreyttävien voimisteluliikkeiden parissa.

Sähköpaimenten jumppakoulussa harjoitellaan tällä kertaa kierimistä. Kelpiet oppivat melko nopeasti pyörähtämään selän kautta kyljeltä toiselle makupalan perässä, mutta kun temppu pitäisi saada sujumaan hallitun hitaasti alusta loppuun, se muuttuukin haastavammaksi. Keskittynyt rauhallinen liike saa kuitenkin keskivartalon pienet lihakset käyttöön tehokkaammin kuin vauhtipyöränä heittelehtiminen.


Namikäden apua häivytetään vähitellen, kunnes vihjeeksi riittää pieni ranteen pyöräytys haluttuun suuntaan ja sanallinen käsky "kieri". Yli-innokkailla paimenilla suuntamerkin seuraaminen tuppaa tosin välillä unohtumaan kaiken hauskuuden keskellä.

Kun kierähdyksen idea on ymmärretty kumpaankin suuntaan, vaikeustasoa nostetaan vaatimalla alku- ja loppuasennoksi sievää maassamakuuta.Edistyneemmät rullaajat voivat ryhtyä treenaamaan temppua kahdella tai useammalla kierteellä.

Motivoiva palkkio on tietenkin olennainen uuden opettelussa ja vanhan vahvistamisessa. Lunaa ja Hattia pyörittävät tässä Mustilta ja Mirriltä saadut ankanmakuiset Natures:menu-herkut. Country Hunter -sarjassa on kolmea eri sorttia pakastekuivattuja koulutusmakupaloja, joiden valmistusaineina on ehtaa lihaa, kasviksia ja mineraaleja. Kevyet mureat namit eivät tahmaa palkkaajan sormia (paitsi välillisesti kiihtyvän kuolanerityksen seurauksena).


Terveellisyys ei nimittäin tarkoita herkullisuudesta tinkimistä. Sitten vain kieriskelemään - keep on rollin'!

https://www.youtube.com/watch?v=ezeZb5N09Tk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti