maanantai 17. helmikuuta 2014

Sylin ja sydämen valtaaja



Synttärivuorossa on tänään rakkaista rakkain pikisilmä, Luna Kultamuna. Jo neljä vuotta se on tepastellut tuossa vieressä opastamassa minua koirien tavoille ja vaatimassa sylipaikkaa.

8 viikkoa - kiire maailmalle.

11 viikkoa - mustarotat päiväunilla.

12 viikkoa (Kuva: M. L.)

Syntymäpäivälahjaksi Musti sai fysioterapiakäynnin, joka antoi lisävahvistusta omille arveluilleni: liukastelu (jäisillä poluilla ja/tai agilityhallissa) oli saanut selkälihakset kunnon jumiin, minkä seurauksena myös oikean takajalan liikerata oli rajoittunut. Se näkyi hiukan epäsymmetrisinä liikkeinä ja asentoina. Fyssarin käsittelyn jälkeen jalka liikkui heti silminnähden helpommin. Luna näytti vain nauttivan huomion keskipisteenä olosta, eikä ilmekään värähtänyt, vaikka lihaskalvojen kopeloinnin luulisi tekevän kipeää. Lopuksi se osoitti kopeloitsijalle ylitsevuotavaa kiitollisuutta ja rakkautta esittämällä parhaat kiemurteluvatkausmuuvinsa ja tarjoamalla varastamaansa villasukkaa jaettavaksi uuden ystävän kanssa.

Päivänsankari sai kotiläksyksi lihaskuntoharjoittelua muun muassa hitaan ylämäkikävelyn ja rimakävelyn muodossa. Vaikka mukavuudenhaluinen emäntä mielellään uskottelisi itselleen, että ammattilaisen käsittely korjaa koiran kuntoon vips vain ja sitten voidaan taas rellestää entiseen malliin, niin kyllä siihen lihashuoltotyöhön on itse panostettava hoitokertojen välillä, jotta vaivat eivät palaisi korkojen kera takaisin.


Ensin lihasten täytyy kuitenkin saada rauhassa toipua hoidosta, joten juhlapäivän iltaa vietetään rennosti lähekkäin loikoillen ja hyvää ruokaa nautiskellen.

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea Lunalle! Ihania vauvakuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, ja hännänpyöritykset synttäritytöltä!

   Poista
 2. Minun koira on saman ikäinen kun Luna :D Mutta Cindy täytti 4v jo 12 päivä. http://cindyjafanny.blogspot.fi/

  VastaaPoista