maanantai 22. kesäkuuta 2015

Jäätelökesä

Kesä on jo pitkällä, mutta lämpöön ei ole tarvinnut toistaiseksi läkähtyä. Koiraharrasteiden kannalta viileähkö sää on tietysti ihanteellinen: suorituskyky säilyy normaalina, jäähdytys ja nesteytys eivät vaadi erityistoimia eikä autokaan kuumene hetkessä saunaksi.


Harvinainen helteinen hetki on kuitenkin ihana tekosyy vältellä tehokkuutta ja istahtaa terassille nautiskelemaan jäätelöä, jota on hamstrattu pakastimeen jo huhtikuussa hellepäivien toivossa. Perheen häntäpääkin ansaitsee ikiomat virvokkeensa! Saisiko olla riista-mustikkatuutti vai kenties lohi-vadelmapikari? Näin eksoottisia makuja ei sentään marketin jätskialtaasta löydy, mutta kätevä emäntä pyöräyttää nöpönenille suussasulavat kotijäätelöt käden käänteessä - tarvitaan vain pakastin, peruskongi, pieni lusikka ja hyvää märkäruokaa.

Musti ja Mirri lähetti paimenten maisteltaviksi Natures:menun uusia Country Hunter -säilykeruokia, makuvaihtoehtoina riista, lohi, ankka ja jänis. Lihaa ja vihanneksia sisältävät 600 gramman purkit sopivat varsinkin isommille koirille oivallisesti mökki- tai reissuevääksi silloinkin, kun kylmäsäilytystilaa ei ole käytettävissä.


Mikäänhän ei toki estä avaamasta säilyketölkkiä, vaikkei reissuja sattuisikaan olemaan näköpiirissä. Onhan uudet ruoat muutenkin aina hyvä testata ensin kotioloissa, etenkin jos koira sattuu olemaan herkkävatsainen tai tottumaton johonkin ainesosaan. Houkuttelevan tuoksuinen patee on omiaan kongijäätelöön - täytyyhän helleherkun maistua vähän muulta kuin pelkältä arkiselta jauhelihalta!


Kun tötteröt ovat pakastuneet muutaman tunnin ajan, ne ovat valmiita tarjoiltavaksi läähättävälle kohdeyleisölle. Ilmeet ovat ylen tyytyväiset.


Country Hunter -purkista riittää täytettä useampaankin kongiin, mutta jäädykeannokset voi yhtä hyvin pakastaa myös pahvimukeihin tai vaikkapa tyhjiin jäätelöpikareihin. Lopputulos on päällisin puolin niin aidon näköinen, että lienee parasta varoittaa muita pakastimen käyttäjiä, joiden jätskihammasta kolottaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti