perjantai 10. heinäkuuta 2015

Coolin viileesti

Kelpie-eläimet eivät arvosta pukineita. Luna on kyllä oppinut vuosien myötä alistumaan kamalaan kohtaloon suhteellisen seesteisesti, mutta Hattia A-H-D-I-S-T-A-A, kun esille otetaan lämpömantteli, sadetakki, froteeloimi tai vain valjaat. Muutoin niin rämäpäinen naaliainen vetäytyy seinänvierustalle ja yrittää maastoutua matalaksi pölyhiukkaseksi. Pukemisen jälkeen alkaa varsin omalaatuinen ohjelmanumero, johon kuuluu asun mukaan joko 1) tauotonta hölkkämaratonia ympäriämpäri keittiön ja olkkarin välillä, 2) raivokasta kylkimyyryä päin huonekaluja ja kanssa-asujien jalkoja tai 3) suolapatsaana seisoskelua ja kankein jaloin tepastelua.

Nyt kun hellerajaa on vihdoin päästy hetkittäin hipomaan, on korkea aika päivittää viilennysvaatetus ajan tasalle. Ja koska agikoiran on hyvä kyetä liikehtimään rennosti myös kisastarttien välillä, päätämme lakata rääkkäämästä sitä märällä palttoolla. Muitakin toimivia vaihtoehtoja nimittäin löytyy. Koko selän viilentäminen ei ole niin tarpeellista kuin kaulan alueen, missä kulkee isoja suonia. Huivi kaulaan siis! Eikä enää mitään markkinakojusta markoilla ostettua haalistunutta jenkkihuivia, joka muuttuu kymmenessä minuutissa läpimärästä rutikuivaksi. Ehei, Rukka Cool Mint -viilennyshuivi on ihan toista maata sekä ulkonäön että toiminnallisuuden osalta.


Molemmat sähkösiskokset saivat siis Mustilta ja Mirriltä omat viileänväriset huivit testattaviksi. Tarranauhan ansiosta huivit on äärimmäisen helppo pukea ja säätää kummallekin sopivaksi, eikä pienehkö läpyskä kaulalla näytä häiritsevän vaatevihaajaa lainkaan. Erityisen imukykyinen materiaali haihduttaa vettä todella hitaasti: illalla havahdun riisumaan huiveja ja totean hämmästyneenä, että ne tuntuvat yhä viileän kosteilta, vaikka kastelemisesta on kulunut useita tunteja.

Aluksi en ollut huomannut pakkauksen suositusta "säilytetään kosteana", ja ihmettelin seuraavana päivänä itsestään seisovia huivinkoppuroita. Ne kuitenkin palautuivat välittömästi pehmeiksi vesihanan alla. Kätevää kyllä, että kosteat huivit voi vain sulloa suljettaviin säilytyspusseihinsa käytön jälkeen, eikä hatarapäisen emännän tarvitse muistaa kaivella niitä myöhemmin kuivumaan. Nopea puettavuus on ehdoton plussa kisapaikalla, ja lisäksi huivin kanssa voi vapaasti käyttää kaikenlaisia pantoja tai valjaita. Herkkähipiäinen agieläin ei enää yritä ahtautua auton alle piiloon vaatekappaleen nähdessään, vaan heiluttaa itseään kokovartaloiloisena tapansa mukaan.


Kuumanakin kisapäivänä jaksaa paahtaa täysillä putkeen, kun on välillä saanut lepäillä varjoisassa häkissä vesikupin ääressä cooliin asusteeseen sonnustautuneena. Viime viikonloppuna Hattiaisen meno radalla oli ihanan varmaa ja sujuvaa! Luokkanousu jäi pienestä kiinni, sillä vain pituushypyn palikan kaatuminen agiradalla rikkoi puhtaan suorituksen. Sen sijaan jos sukkelimmasta väärään putkeen sujahduksesta jaettaisiin sertifikaatteja, Hatti olisi ollut vahva ehdokas hyppyradan esityksellään.


https://www.youtube.com/watch?v=n7x6p7opDdA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti