lauantai 26. huhtikuuta 2014

Pehmoilua

Lunan pitkäaikaisin pehmolelusuhde muodostui varhaispentuudessa "kummitädin" lahjoittamaa isoa sinistä norsua kohtaan. Kelpielapsen iltarutiineihin kuului miltei itsensä kokoisen norsun juhlallinen ulkoilutus kärsästä riepottaen ympäri olohuonetta. Kaikki muut pehmot kokivat tuota pikaa karun kohtalon pennun hampaissa, mutta norsua kohdeltiin mitä hellimmin - kunnes noin vuoden ikäisenä pikkukelmi päätti kasvaa isoksi ja silputa uskollisen unikaverinsa. Emännistö otti tapauksen raskaammin kuin sankari itse.


Koirat näyttävät kokevan syvää viettityydytystä saadessaan raadella pehmoeläimiä. Ihmisille söpöt palleroiset leluhahmot suurine silmineen edustavat inhimillisyyttä ja lapsuuden turvallisia hetkiä, mutta nelijalkaiset ystävämme iskevät säälimättä ensimmäiseksi juuri silmien kimppuun, sitten saavat kyytiä korvat ja raajat, ja lopuksi nyhdetään täytteitä ulos hartaasti nautiskellen ja levitellään ne ympäriinsä. Hatilla on harmillinen mieltymys myös syödä saaliinsa, joten petoleikin jäänteet on kerättävä pikaisesti pois kuljeksimasta.

Uusissa lahjaleluissa on yleensä se ongelma, että hellämieliset omistajat tahtovat jemmata ne koristeiksi, sillä niiden lahtaaminen olisi liian tuskallista seurattavaa. Vieraiden tullessa hienot pehmot otetaan nätisti esiin, jotta koirat eivät kantaisi kyläilijöiden syliin kaikkia löytämiään likaisia sukkia ja kuolaisia puruluita. Edustuslelut ovat sitten sitäkin kovempaa valuuttaa, koska ne eivät ole aina vapaasti saatavilla.


Taannoisessa postauksessa näittekin jo vilauksen merkillisestä yksisilmäisestä monsterijäniksestä, jonka Musti ja Mirri lähetti sähköpaimenille yhteiseksi syntymäpäivälahjaksi.


Leppoisa Luna harvoin puolustaa omaisuuttaan, mutta tämän lahjan kohdalla vaimea murahdus pikkusiskolle kertoo, että uusi lemppari on tainnut löytyä. Go Dog Bunster kestää pureskelua tavallista paremmin erikoisvalmisteisen vuorimateriaalin ansiosta. Sataprosenttisen raatelunkestävä pehmolelu on tietenkin melko lailla mahdoton yhtälö, mutta kyllä näille sympaattisille Go Dog -mörriäisille uskaltaa tällä kokemuksella povata keskimääräistä pidempää elinikää muuallakin kuin pianon päällä.

"Yhteinen" (= minun).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti