perjantai 14. kesäkuuta 2013

Koiranilma

Tänään sataa kaatamalla. Koko ajan. En ehkä olisi muutoin ollut ylenpalttisen innokas lähtemään aamulenkille märkään metsään, mutta nytpä tulikin oivallinen tilaisuus päästä testaamaan uutta, seuran logoilla varustettua soft shell -asuani! Koiraharrastushan on mitä suurimmassa määrin välineurheilua: kun päivittäin harjoitetaan niinkin täysjärkisiä lajeja kuin puskissa könyämistä, hiekkakentillä säntäilyä tai mutaisilla pelloilla seisoskelua säässä kuin säässä, saattaa heppoisemmissa vermeissä tulla tuota pikaa koti-ikävä. Varsinkin siinä vaiheessa, kun saman päällysvaatekerran olisi palveltava sadepäivän seuraavillakin ulkoilukerroilla, käyvät laadukkaiden kuorivaatteiden ja goretex-jalkineiden edut ilmeisiksi.

Kaikkihan tietävät ne nostalgiset keltaiset ja tummansiniset Rukka-perussadetakit? Mitäs sanotte tästä supersöpöstä koirien versiosta? Värivaihtoehtoina on pinkin lisäksi ruskea ja perinteinen keltainen.Lenkkeillessä moinen palttoo on mannekiinimme mielestä vain tiellä ja liian kuuma, mutta se puoltaa erinomaisesti paikkaansa juuri siellä treeneissä ja koiratapahtumissa omaa vuoroa odotellessa.

Kelpiinit ovat sentään säänkestävämpää sorttia kuin emäntänsä. Luna tosin sai viime kesän kosteimpaan aikaan häntänsä kipeäksi (nk. vesihäntä) nuohottuaan päivästä toiseen märässä heinikossa ja istuskeltuaan lainehtivalla treenikentällä. Oli aika surkean näköistä, kun normaalisti lähes nonstoppina vispaava huiskutin roikkui epäkuntoisena koipien välissä. Vispauskyky palautui parin päivän tulehduskipulääkekuurilla, mutta tapauksen jälkeen olemme kiinnittäneet erityishuomiota hännän kuivaamiseen uinnin ja sateessa olon jälkeen.

Hattikaan ei vastustele ulkoilua koiranilmalla, mutta näyttää kastuttuaan uitetulta rotalta ja haisee liotetulta villasukalta. Se loihtii naamalleen asianmukaisen alakuloisen "hoivatkaa minua" -ilmeen ja puskee kuin kissa pyyhettä vasten. (Nokkeluuksissani opetin sitä pentuna tulemaan kuivattavaksi, kun levitän pyyhkeen eteeni ja sanon "kuivataan". Oppivainen lapsosemme riensikin sitten kerran uimapaikalla kiehnäämään itseään erään vieraan naisen pyyhkeeseen.)Kehaistaan nyt Rukkaa vielä kertaalleen: Rukka Soft -mikrokuitupyyhe on nimittäin kuivausteholtaan vähän toista luokkaa kuin tavalliset froteepyyhkeet, ja myös kuivuu nopeammin käytön jälkeen. Saman sarjan kintaatkin ovat tosi kätevät. Nätit värit ja kuosi eivät ole pahitteeksi nekään, vaikkakin kurakelillä saattaa esiintyä ylimääräisiä ruskean sävyjä ;-)

4 kommenttia:

 1. Meidänkin koira tekee tuota kissamaista puskemista aina kun tulee kuivauksen vuoro - mitään muuta paikkaa ei tarvitsisi hänen mielestä kuivata muuta kuin naama ja pää, uudestaan ja uudestaan!

  Ihana tuo sadetakki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, päätä pitää ojennella ja käännellä ja nojailla, jotta varmasti tulee joka puolelta kuivatuksi :D

   Poista
 2. Aikas tyylikäs takki Lunalla! Me ollaan myös noi Rukan pyyhkeet todettu tosi näppäriksi :)

  VastaaPoista
 3. Hatilla on se nostalgisen keltainen :) Vähänkö näyttää söpöltä, kun kaksi pientä hupullista sadetakkia killuu eteisen naulakossa!

  VastaaPoista