perjantai 14. elokuuta 2015

Hatti ja lentävä lobsteri

Uimavedet alkoivat lämmetä juuri parahiksi, kun meillä päästiin kesälomalle. Tänä kesänä kelpieiden rantaelämää on rajoittanut paitsi viileys, myös Lunan jalkavaiva. Niinpä Mustin ja Mirrin lähettämä uusi jännittävä uimalelukin on saanut odotella vesillelaskua.

Ei mikään maakrapu.


Helteiset lomapäivät houkuttavat mökkirantaan, vaikka sisarusten hepulihaluja joudutaankin vielä hetki suitsimaan. Villin ja vapaan rälläyksen sijaan koetetaan siis astetta hallitumpaa lähestymistapaa: pujotetaan alkajaisiksi kelpiet valjaisiin, kytketään emäntä juoksuvyöhön ja otetaan lämpöjä pintaan tasavauhtisella ravilla mökkitien mutkissa. (Disclaimer: sähköpaimenten tehdasasetuksissa ei ole tasavauhtista.) Lenkin päätepisteessä piuhat irrotetaan vaivihkaa ja kahlataan yhdessä rantaveteen virkistäytymään. Järven pinta läikehtii auringossa ja linnut livertelevät vienosti.

Idyllin rikkoo iso MOLSKIS. Järvimonsteri Hatikainen on lähtenyt jättiloikalla pyydystämään lumpeenlehtiä, ja rantavahti Lutikainen on heti tilanteen tasalla. Se asettuu aerodynaamisimpaan vaaninta-asentoonsa valmiina syöksymään rantautuvan sisaren kimppuun. Emännän natsikarjunta kiirii poukamasta toiseen juuri ennen kuin vuosisadan rantaralli ennättää toden teolla lähteä lapasesta. Huh. Ei auta kuin lyödä liinat takaisin kiinni ja annostella vapautta vuorotellen. Ihmisten istuskellessa aloillaan koiratkin malttavat nautiskella löhölomailusta.Mutta se uusi jännittävä uimalelu All For Paws Chill Out Zinger Flying Lobster - tuttavallisesti lentävä lobsteri - kituu yhä kuivana kassissa! Hullunkurisen hummerin neopreenipinta kätkee sisäänsä venyvän mekanismin, jolla lelun voi singauttaa ilmojen halki. Tai ainakin voi yrittää. Teen kuivaharjoittelua nurmikolla. Äyriäinen rämpsähtää käsistäni kuin se kuuluisa kanan lento. Tekniikka vaatisi vielä hieman hiomista, joten tartun pyrstönaruun ja päätän turvautua perinteiseen heittotyyliin.

Hyörivä hummerikoira Hatikainen palveluksessanne.

Hatti saa kunnian toimia päätestaajana Lunan tähyillessä kateellisena saunamökin ikkunasta rantaan. Pehmeä lelu monine ulokkeineen herättää heti koiran mielenkiinnon, ja lähempi tunnustelu paljastaa, että tämä saksiniekka osaa myös vinkua. Kirkkaanpunainen väri näkyy vedessä kauas. Kuten video kertoo, testaaja on haltioissaan, eikä haluaisi enää koskaan lopettaa lobsterin noutamista.

https://www.youtube.com/watch?v=95rgJCRWnqQ

6 kommenttia:

 1. Tuo näyttää mainiolta ja pääsee meillä ehkä yhtä korkealle rankingissa kun kestosuosikki 'Majakka'. Onko siinä painoa sen verran, että tyttöheitoilla saa sen heitettyä? (Jos ei osaa sitä venytys-taktiikkaa☺)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se varsin kivasti lähtee alakautta heittämällä, etenkin märkänä kun painoa tulee vähän enemmän. Tuo naru antaa heittoon hyvin vauhtia, eli ei tarvitse voimalla runtata 😊 Ampumistyylillä taas täytyy vain vetää kuminauha mahdollisimman pitkäksi ja vapauttaa oikealla hetkellä.

   Poista
 2. Onpa söpö lelu ja innokas uimari! :)

  VastaaPoista
 3. Hauska lelu ja suloinen testaaja :) Meillä vähän kammotaan kaikkea vinkuvaa, mutta jos ei kovin helposti vingu, niin sitten kelpaisi tuollainen lobsteri myös tänne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei vingahda ainakaan Hatin normaalissa kevyehkössä purentaotteessa, vaan vasta tarkoituksella puristeltaessa. Luulisi siis sopivan myös vinkukammoiselle!

   Poista