sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Luonnonmukainen kesäillallinenKesän kynnyksellä tekee mieli heittäytyä vähän luonnonlapseksi: loikoilla nurmikolla pilviä katsellen (kunnes takamus alkaa tuntua kostealta ja silmiä häikäisee), käyskennellä avojaloin niityllä voikukkia nuuhkien (kunnes muurahainen nipistää varvasta ja nenä värjäytyy keltaiseksi). Jättää ulko-ovi selälleen ja antaa koirienkin elää ihanasti pellossa (kunnes tupa on täynnä kärpäsiä ja koirat tuoksahtavat omatoimiselta mutakylvyltä).

(© Hanna P.)

Valoisina iltoina loputonta linnunlaulua kuunnellessaan ja hyttysiä huiskiessaan kesähippi voi samalla ruokkia lemmikkinsä villiin ja vapaaseen tyyliin, ilman ruokakuppeja tai muita materian kahleita. Mikä olisikaan koiraeläimelle luonnonmukaisempaa toimintaa, kuin ravinnon etsiminen kirsun avulla ja hampaiden upottaminen saaliiseen?

Tähän väliin täytyy taas hiukan intoilla Maukkaan raakatäysravinnoista. Viimeksi Mustista ja Mirristä lähti mukaamme koko laatikollinen Tarmoa, sillä tuoteselosteen, omien kokemusten ja muiden kertoman perusteella olen yhä vakuuttuneempi reseptin toimivuudesta. Kelpiet syövät hyvällä halulla, saavat kaiken tarvitsemansa ja tuottavat päivästä toiseen esimerkillisen tasalaatuista jätettä - jota koiraihminen ei voi olla ihastelematta omalla lajityypillisen kieroutuneella tavallaan. Ei kaasuhaittoja, ei närästyksiä, kutinoita eikä muitakaan epämääräisiä ruokaperäisiä lieveilmiöitä. Hyväksi todettua systeemiä on turha muutella, joten näillä jatketaan.


Ruoan sopivuus ja riittävä energiansaanti näkyvät suoraan koiran olemuksessa, mutta vitamiinien ja kivennäisaineiden optimaalista saantia ei voi päätellä pelkästään kiiltävästä turkista ja pirteästä hännänheilutuksesta. Siksi on ihan loistava juttu, että näihin pötkylöihin on laskettu kaikki ravintoaineet valmiiksi. Tarmoa olen suosinut sen runsaan kalsiumpitoisuuden vuoksi, Kunto taas sisältää lohta, mikä on plussaa rasvahappokoostumuksen kannalta. Seuraavalla ostosreissulla voisin vaihteeksi rohmuta laatikollisen Intoa, joka sopii aivan mainiosti paitsi pentujen, myös touhukkaiden aikuisten sähköpaimenten tarpeisiin.

Täysipainoinen hippi-illallinen on täten äärimmäisen helppo toteuttaa: nakataan kotisusille nappula-annos pitkin pihaa vainuttavaksi, pätkäistään Tarmo-täysravintopötkö jäisenä puoliksi ja tarjoillaan suoraan nurmikolta jäystettäväksi. Kuonot ja hampaat kiittävät, emäntäväki säästyy tiskiltä ja maailma on taas tovin täynnä kukkasia, rauhaa ja rakkautta!


https://youtu.be/8PvDs8oPqRQ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti