tiistai 5. heinäkuuta 2016

Luna ja pelastajapossu

Järvijäärä Luna on suureksi riemukseen päässyt jälleen nauttimaan uimisesta, joka viime kesänä jäi vähiin jalkavamman vuoksi. Nyt jalka on pysynyt kunnossa, ja lihaskuntoa on vahvistettu maltillisella jumppailulla ja vapaalla liikunnalla vaihtelevassa maastossa. Edelleen jaksan joka päivä tulla onnelliseksi siitä, että pikku vesipeto on terve ja saa ottaa kesästä ilon irti!

(c) Veera R.

Kuntoutuksen ja kunnon ylläpidon kannalta vesi on monipuolinen elementti: rauhallinen uintilenkki huoltaa lihaksia, rentouttaa mieltä ja virkistää oloa helteellä, rantavedessä kahlaaminen eri syvyyksissä ja eri askellajeilla on tehokasta mutta hellävaraista vastusharjoittelua lihaksille. Luna rakastaa kaikkia vesilajeja (mukaan lukien mutaojakylvyt ja suomöyrinnät), mutta hauskinta on tietenkin se, että ehjäjalkaisena saa välillä myös loikkia lelun perään riehakkaasti pärskytellen!

Uimakauden kunniaksi saimme juuri Mustilta ja Mirriltä uuden veikeän vesilelun, ja koska Luna ei viime vuonna päässyt osallistumaan lentävän lobsterin testiryhmään, se sai tällä kertaa yksinoikeuden All For Paws Chillout Lifeguard -possun ensimmäiseen vesillelaskuun. Uimarenkaalla varustettu vaaleanpunainen neopreeniporsas näyttää äärimmäisen lokoisalta laineilla lilluessaan.

Tämän lelun noutamisesta ei sisarusten tarvitse jatkossakaan kilpailla, sillä yhdestä lelusta tuleekin kaksi, kun pelastusrengas irrotetaan possun ympäriltä. Molempia voi heittää erikseen, ja muovinen rengas kestää vähän hammasteluakin. Luna ihastui kuitenkin eniten pehmeään possuosaan.
Löhölomailevien porsaiden vaaninnan ohessa vesipetomme malttoi harjoittaa myös kuntouttavaa vesikävelyä, jossa siitä onkin kehittynyt varsin taitava. Kaiken murehtimisen jälkeen on suorastaan liikuttavan hienoa nähdä, miten vahvasti ja tasapainoisesti pienet mustat jalat tekevät töitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti