torstai 19. toukokuuta 2016

Rally-kelpiet keikalla

Kun Mustin ja Mirrin kantamyymälässämme Mikkelissä kaipailtiin lajiesittelyä viimelauantaiseen rally-tokopäivään, Sähköpaimenet innostuivat oitis. Myymälähän kuuluu maailman absoluuttisesti parhaiden paikkojen top-listalle: iloisesti leperteleviä ja rapsuttelevia ihmisiä, hyllyittäin tuoksuvia herkkuja ja tiskin takaa silloin tällöin heltiäviä makupaloja!Emäntäväkeä sen sijaan aivan hiukkasen arvelutti, miten kelpieiden keskittymiskyky saataisiin suunnattua työskentelyyn tässä maanpäällisessä taivaassa. Haaste otettiin kuitenkin ilomielin vastaan hyödyllisenä häiriötreenimahdollisuutena. Itse lähdin mukaan koirien huoltajaksi, kuvaajaksi ja yleiseksi juoksutytöksi.

Myymälän keskikäytävälle rakennettiin pienimuotoinen rata, jolla Luna ja Hatti pääsivät vuorotellen Marian kanssa näyttämään muutamia rally-tokon alokasluokan liikkeitä kiinnostuneille asiakkaille. Toisin kuin epäilimme, ympäristön innostavuus kanavoituikin innokkaaksi tekemiseksi, ja lähellä seisovat ihmiset koirineen saivat Sähköpaimenet vain terästämään keskittymistään. Pienet herpaantumiset eivät tosin nekään haitanneet mitään, sillä asiakkaiden oli varmasti helpompi uskaltautua itsekin kokeilemaan liikkeitä, kun esimerkkisuoritukset eivät olleet konemaisen täydellisiä.Ilahduttavan moni olikin halukas astumaan radalle oman koiransa kanssa ja kyselemään lisää tästä hauskasta lajista. Joku näki ensimmäistä kertaa rally-tokokylttejä, joku taas oli jo kisavalmis, mutta tasosta riippumatta jokainen rohkea yritys palkittiin pienellä herkkuyllätyksellä. Toisten harjoitellessa Sähköpaimenet kytkettiin syrjemmälle latautumaan, ja hienosti ne malttoivatkin rauhoittua aloilleen  Alpha Spirit -ruokapalkalla. Molemmat pääsivät työvuorojensa välillä myös autoon lepäämään, ja ennen viimeistä kierrosta löysin autohäkeistä kaksi sikiuneen vaipunutta kerää, jotka suoraan nokosilta herätettyinäkin jaksoivat hoitaa hommansa kunnialla loppuun.


Antoisan keikkapäivän jälkeen reippaat rallistit retkottivat kaikkensa antaneina kotisohvalla ja vetelivät hievahtamatta hirsiä monta tuntia. Koko tyytyväinen Team Sähköpaimenet kiittää Graanin Mustia ja Mirriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti