perjantai 29. huhtikuuta 2016

Monitoiminappula

Mikä on muuttujan α arvo, jos [2 x vallaton paimenkoira (ilman talutinta) + keväinen metsä² + α = rauhallinen lenkki]? Yhtälö on kuin onkin mahdollinen, ja oikea vastaus on Alpha Spirit. Repäistään annospakkaus auki, kahmaistaan kourallinen lihaisia pikkukuutioita treenitaskuun ja katsotaan, miten kaksi vallatonta paimenkoiraa vaipuu hypnoosiin valmiina toteuttamaan alitajuisimmatkin toiveesi.Ennen kelpiesiskoksilla oli tapana spurtata kilpaa metsän reunaan, kun vapautussana lausuttiin ulko-ovella. Lunan jalkavamman jälkeen olemme opetelleet hillitymmän lähtörutiinin, johon kuuluu hetki ruoan etsintää pihalla. Alpha Spirit on täysravintoa, joten samalla tulee kuitatuksi osa päivän ruokinnasta. Onnelliset hypnoosin uhrit tosin luulevat olevansa jo jälkiruokatarjoilun ääressä.

Lenkkipolulla olen vähällä kompastua palvelualttiisiin paimeniin. Edes naapurin ponien järjestämä munkkibuffet ei enää vedä vertoja taskussani tuoksuville houkutuksille. Jos kuitenkin luonnon ihmeet tahtovat viedä mukanaan tai mopo lähtee muuten vain keulimaan, pieni nuuskutustoimeksianto varvikossa katkaisee tilanteen. Useimmiten. Tai ainakin rauhoittaa kierroksia hallitsemattoman keulinnan jälkeen :D

Koska Alpha Spirit -kuutiot ovat niin pieniä, niiden vainuaminen maastosta vaatii tiukkaa keskittymistä ja tarkkaa kirsun käyttöä. Kaiken lisäksi se on oivallista kehonhallintajumppaa: koira tasapainoilee pehmeässä ja epätasaisessa maastossa rauhallisesti, tekee hitaita peruutuksia, käännöksiä ja taivutuksia sekä nostelee kaikkia jalkojaan yksi kerrallaan varpujen ja oksien yli.


Mustilta ja Mirriltä saamamme puolikosteat täysravinnot on pakattu 210 gramman annosrasioihin, jotka ovat tosi käteviä ottaa myös reissuun mukaan. Ne olisivat varmasti ihanteellinen ratkaisu esimerkiksi vaellukselle tai muulle retkelle, kun kantamuksiin ei kaivata yhtään ylimääräistä painoa. Ainoa parannustoive voisi olla uudelleensuljettava pakkaus, jotta ruoka ei kuivuisi kovaksi, jos koko rasiallista ei käytetä kerralla. Meillä tämä pulma ratkaistaan jakamalla avatun pakkauksen sisältö pieniin tiiviisiin purkkeihin ja minigrip-pusseihin, jotta motivoivia palkkioita olisi aina käden ulottuvilla niin keittiössä, eteisessä, autossa kuin treenirepussakin.

Jo viime syksynä kokeilimme molempia Alpha Spirit -ruokia näytepakkauksien verran, joten tiesin niiden lihapitoisen koostumuksen sopivan myös närästysherkälle Lunalle. Tämä on kerrassaan mainio yhdistelmä täysipainoista ravintoa ja superherkullisia pieniä makupaloja, jotka toimivat joka tilanteessa.


Joskus keväällä sitten juostaan lumettomassa metsässä, lupasin tammikuussa itselleni ja Lunalle, joka kipeän polvensa kanssa sai köpötellä vain hihnan päässä pihan poikki ja takaisin. Tuolloin oli kovin vaikea uskoa omia sanojaan, sillä matka kevääseen tuntui käsittämättömän pitkältä ja synkältä. Huoli on roikkunut sitkeästi harteilla kuin märkä lumi, ja joka ilta olen pelännyt uutta takaiskua, vaikkei vammasta ole näkynyt merkkejäkään enää pitkään aikaan.

Nyt on kevät, ja Luna juoksee lumettomassa metsässä. Se näyttää niin onnelliselta ja kauniilta, että itku meinaa tulla silmään. Joka ilta olen kiitollinen siitä, että kaikki neljä mustaa tassua tallaavat lattiaa tasaisen vahvoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti