sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pitkän iän salaisuudet

Kääpiöluppakorvakanit Hilla ja Muhvi täyttävät tänä vuonna 10 vuotta. Kaihi on sumentanut Muhvin silmät, mutta pariskunnan käpäliä ei ikä vieläkään näytä painavan. Vireät veteraanipuput paljastavat nyt pitkän ja terveen elämänsä tärkeimmät peruspilarit.1. Syö hyvin. Toisin sanoen aina, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Kuitupitoinen ravinto on erityisen tärkeää vanhoilla päivillä, jotta vältyttäisiin kivuliailta suolitukoksilta. Tavanomaisten heinän, pajunoksien ja mustikanvarpujen lisäksi kannattaa maistella ennakkoluulottomasti kaikkea uutta: kynnyslistaa, maton reunaa, päivän lehteä tai vaikkapa verkkopankin tunnuslukukorttia. Talttahampaat tarvitsevat työtä, ja saatat jopa yllättyä niiden monikäyttöisyydestä!

Mustin ja Mirrin joulumuistamisissa on riittänyt askarreltavaa.

2. Liiku paljon. Ja joka suuntaan. Ole aina valppaana, kun jokin ovi avautuu. Ovenraoista livahtelu avaa aivan uudenlaisia hyötyliikuntamahdollisuuksia: esimerkiksi kylpyhuoneessa kannattaa aina tilaisuuden tullen käydä pyrähtämässä pari kierrosta pesukoneen ympäri. Öisin, kun muut yrittävät nukkua, on mainio hetki tehdä loikkaharjoituksia yhdessä kumppanin kanssa ja hoitaa samalla parisuhdetta. Samanvärisiä tuulipukuja ei tarvita, sillä vauhdikkaassa jahtausleikissä pysyy kyllä lämpimänä.


3. Rakasta ja vaadi rakkautta. Vietä aikaa kumppanin kanssa lähekkäin, läjässä, kylki kyljessä, päät vastakkain, peput vastakkain ja korvat ristikkäin. Pysäytä jokainen ohikulkija tönimällä ja kerro, että tarvitset välittömästi silitystä, rapsutusta, hierontaa ja vanutusta. Jos vienoa pyyntöäsi ei noteerata, ota hampaat käyttöön. Viimeistään napakka nipistys varpaasta tai muusta herkästä paikasta yleensä riittää muistuttamaan, mikä oikeasti on tärkeää.


4. Säilytä utelias elämänasenne. Riko rohkeasti rajoja ja sääntöjä. Älä tyydy katselemaan maailmaa lattiatasosta, vaan etsi jatkuvasti uusia perspektiivejä. Kun vain uskot itseesi, voit päästä minne vain: kirjahyllyyn, tuolille, pöydälle ja jopa pianon koskettimistolle saakka. Jos et koskaan uskalla yrittää, voit jäädä paitsi monista jännittävistä elämyksistä, kuten huonekasveilla herkuttelusta tai USB-johtojen pätkimisestä. Satunnaiset extreme-kokemukset, esimerkiksi makupalan tavoittelu koiran suusta, pitävät mielen virkeänä ja pumpun vahvana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti