torstai 7. tammikuuta 2016

Steppaillen

Kun pitkästä lauhasta syksystä hypätään suoraan arktiseen talveen, niin kyllähän se vähän kolealta tuntuu, vaikkei mikään yllätys olekaan. Etenkin pakkasjakson ensimmäisinä päivinä kelpiet nostelevat tassuja pihalla ja pyrkivät pian takaisin sisälle, joten turvaudumme fleecetakkeihin ja pikapissatuksiin, kunnes ulkoiluhalut alkavat palautua kavereiden karaistuessa.

Treeni-iltana tiedossa on kuitenkin hihnakävelyä asvaltilla ja pakkasta liki 30 astetta. Nyt tarvitaan jo lämmikettä käpälillekin. Lunaa varten kaivetaan siis esille Mustin ja Mirrin lähettämät Rukka Step -tossut, jotka oikeastaan näyttävät pikkuruisilta tennareilta hauskoine heijastinraitoineen.


Vetoketjun ja tarranauhan avulla tossut saa kiinnitettyä napakasti paikoilleen. Ensimmäisellä sovituskerralla vetoketjut tuntuvat uutuuttaan vähän jäykiltä ja pukeminen vaatii vähän harjoittelua, mutta kun tassu on kunnolla kohdallaan ja oikea tekniikka löytyy, loppu sujuukin helposti. Vetoketjun alla on riittävän leveä iltti, jotta karvat eivät jää vetskarin väliin. Polyesterimateriaali pitää hyvin kosteutta.

Lunan jalkavaivojen vuoksi toivoimme pitäviä tossuja, jotka hillitsisivät liukastelua. Rukka Stepeissä onkin hieman kuvioidut, taipuisat kumipohjat, jotka myös eristävät lämpöä eivätkä tunnu jäykistyvän kovassakaan pakkasessa. Terävä hiekoitussora ei liioin pääse kiusaamaan anturoita kumipohjan läpi.


Moni koira rakastaa jalkineita, niin kauan kuin ne ovat tutun ihmisen jaloissa ihanaksi maustuneita salaisia puruleluja. Sen sijaan tassuihin pujotettavat koirantöppöset saattavat saada aikaan akuutin neliraajahalvauksen tai vähintäänkin hullunkurista liikehdintää ja pohjattoman surullisia koirankatseita.

Lunan kohdalla uudet Rukka-tossut aiheuttavat huomattavasti lievemmän alkujärkytyksen kuin vanhat fleecetöppöset aiempina vuosina, ja muutaman kankean ensiaskeleen jälkeen steppailu alkaa sujua rennon näköisesti. Ainakin kävelyvauhdissa kaikki neljä tennaria pysyvät tukevasti jalassa, ja voi että ne näyttävät söpöiltä!


Hatilla ei kulje ihan yhtä hyvin vanhoissa fleeceissä. Ihmisväki saa sentään pitää hauskaa viattomien luontokappaleiden kustannuksella, sillä molempien tossuttelijoiden parhaat muuvit taltioitiin videolle!

3 kommenttia:

 1. Voi Hattia! Nauroin kyllä ihan ääneen reppanan esitykselle, kun tossut on hirveät :D Ei ole helppoa olla pieni kelpie, kun laitetaan tossuja ja muuta kamalaa!
  Ja joo, nuo Lunan tossut on kyllä ihan samat kun Hukalla, ja ne on ihan tosi kätevät kyllä. Menee jalkaan helposti, ja kun ei oo ihan upouudet enää, vetoketjukin toimii hienosti. Ja pysyy muuten sikahyvin jalassa.
  Minun kelpieprinsessa on vain niin tähtipölyä aina välillä, että sen pitää saada ite päättää. Siis kuten se, missä asennossa leikataan kynnet ja seisooko, istuuko vai makaako kun laitetaan tennarit jalkaan. Seisten on helpoin tietää että varpaat on perillä asti (ja jotenkin tulee kyllä mieleen työkeikat päiväkodeissa, kun on kahdeksan tossua puettavana :D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, voin vain kuvitella, minkälainen sirkus olisi lapsilauman vaatettaminen paukkupakkasilla, kun koirissakin on jo ihan tarpeeksi vastusta :D

   Ja kyllä, viimeisen viikon aikana on tullut todettua sekin, että nämä Rukka-tossut pysyvät kelpien jalassa myös hangessa juostessa ja pomppiessa!

   Poista