torstai 26. marraskuuta 2015

Keksitty juttu

Pikkujouluaika on kuumimmillaan. Sähköpaimentenkin emäntäväki aikoo poikkeuksellisesti kaivautua esiin kotiverkkareiden ja kuoriasujen uumenista ja suunnata perjantai-illaksi ihan ihmisten ilmoille. Puheenaiheet tuskin sentään poikkeavat tavanomaisista, kun koirakerhon porukka kokoontuu yhteiseen illanviettoon. Kaikista kotona odottavista karvaisista kullanmuruista riittää aina jaettavaksi arjen sattumuksia, treenivinkkejä ja yleistä söpöstelyä.

Kysyimme kelpieiltä, minkälaiset pikkujoulut ne järjestäisivät, jos saisivat valita. Kun Hatille oli viimein saatu selvennettyä, ettei pikkujoulu itsessään ole syötävää, ja Lunalle tarkennettu, ettei ihan vielä kuitenkaan olisi villien tonttutanssien aika, nousi esiin haave Barking Heads -keksilajitelmasta juustotarjottimella.

*Ooooh, kekseliästä!*Mustilta ja Mirriltä saadut neljä makuvaihtoehtoa kauniine pakkauksineen ovat omiaan juhlakauteen (ja kiva idea myös viemisiksi koiraperheeseen!). Jokaista käsintehtyä keksiä koristaa söpö koirannaama, ja hyvä tuoksu houkuttaisi melkein ihmisiäkin maistelemaan - puhumattakaan kaneista, jotka suorastaan hurjistuneina vaativat kutsua bileisiin haistaessaan Minties-minttukeksit portin takaa. Kateellisia rettelöitsijöitä lepyteltiin hedelmätarjoilulla.
Liian riehakkaaksi yltynyttä juhlijaa rauhoittavat Nitie nite -keksien sisältämät kamomilla ja valeriaana, ja jos itsehillintä on päässyt pettämään herkkupöydän ääressä, Digesties-versio tekee hyvää ruoansulatukselle.

 

Barking Heads -kekseistä on tullut koko laumamme suosikkeja myös arjessa. Onneksi terveellisiä herkkuja ei tarvitsekaan rajoittaa pelkkiin erikoistilaisuuksiin. Nämä vehnättömät pikkuleivät sopivat myös vehnäherkälle Lunalle, joten meillä on niitä aina eteisen namipurkissa ulko-oven vieressä. Sottaamaton keksi on mukava napata mukaan mihin tahansa taskuun lenkille lähtiessä, ja yhdestä pyöreästä keksistä riittää moneen palkitsemiskertaan, kun siitä taittaa pieniä palasia. Pennuille suunnatut luunmuotoiset Milkies-minikeksit taas toimivat sopivina suupaloina isommalle koiralle. Kelpieitä jaksaa päivästä toiseen kiinnostaa, minkä makuinen ja muotoinen keksintö taskusta tällä kertaa paljastuu.


Huom! Juustoja, viinirypäleitä tai kääpiökaniineja ei vahingoitettu kuvauksien yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti