torstai 19. marraskuuta 2015

Hattiween, joka karkasi käsistä

Lähes kolme viikkoa on kulunut siitä, kun viimeksi kävin Hatin kanssa kisaamassa. Noita hyytäviä Halloween-kisoja ei ole sen koommin tehnyt mieli muistella, joten olen jättänyt videot lojumaan editoimattomina ja vältellyt postauksen kirjoittamista. Nyt päätän olla urhea ja katsoa kisavideot läpi. Häpeän kuumotus kohoaa jälleen varpaista hiusrajaan asti ja tuskan hiki pukkaa pintaan. Miten kaikki kolme rataamme saattoivat lähteä niin tyrmistyttävän totaalisesti lapasesta?! Hatikaisen Halloween-tyyliin ei kuulunut korvia, ei aivoja laisinkaan, ja minä poukkoilin ympäriinsä kuin piru merrassa unohtaen kaikki hienot aikeeni. Sarvet sentään pysyivät päässä.


Ei, tämä ei totisesti ollut meidän päivämme, vaikka tuo pienempi paholainen saattoikin olla toista mieltä. Kyllähän me olemme aiemminkin toilailleet monin tavoin, mutta tämä tuntui jotenkin harvinaisen syvältä pohjanoteeraukselta. Harmitti, etten voinut olla tyytyväinen ohjausratkaisuihini, ja eniten harmitti, etten kyennyt tuntemaan ylpeyttä edes koirastani.

Vähän myöhemmin tunnekuohun alta alkoi kyllä hahmottua järkeenkäypä selitys sille, miksi Hattiainen ei jaksanut kuunnella ohjeitani, vaan rynni omin päin menemään. Viikon aikana oli poikkeuksellisesti käyty treenihallilla peräti kahdesti harjoittelemassa asioita, jotka rassasivat enemmän aivoja kuin lihaksia, enkä ollut tajunnut antaa koiralle riittävästi aikaa uusien oppien  sulatteluun. Samaan aikaan päivittäiset lenkit olivat jääneet tavanomaista lyhyemmiksi ja hidastempoisemmiksi Lunan sairausloman ja emännän flunssan takia. Ei siis oikeastaan ollut mikään ihme, että kun pikkupiru pääsi irti radalla, se päätyi keppostelemaan koko shown edestä.

Nyt olen saanut hieman etäisyyttä Halloweenin haamuihin ja vannonut käsi kurpitsalla, että tästedes panostan meidän kummankin henkiseen palautumiseen entistä paremmin. Ja koska olen alun perinkin lähtenyt sille linjalle, että täysnöyryytykset julkaistaan siinä missä nollavoitotkin, niin on aika kaivaa tämäkin luuranko kaapista. Hyvät katsojat, Hattiween Show! Nyt saa jo nauraa.


https://www.youtube.com/watch?v=tvBKFubwdy8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti