tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pikku Kakkonen

Pääsiäinen on yllätysten aikaa! Putkiaivo Hatikainen on viimeinkin päässyt luokaltaan ja vastaanottanut ensimmäisen sertifikaattinsa!


Ulkokisakauden korkkaus ei alkanut lainkaan voitokkaasti. Vesilätäköiden täplittämälle kentälle vihmoi räntää ja kolea tuuli tunkeutui kuoriasun läpi. Lähtövuoromme oli heti rataantutustumisen jälkeen, joten en ehtinyt tehdä Hatin kanssa tavanomaisia virittelyjä juuri ennen radalle menoa. Kelpie lähti keulimaan jo ensimmäisen radan alkumetreillä, joten päädyimme ottamaan uusiksi kepit ja puomin alastulon ennen kuin jatkoimme (tahattomasti) oikotietä maaliin.

Kävelytin sankaria jäähdyttelykierroksen areenan ympäri ja painuin autoon hieman mököttämään. Kannattiko reissata tänne asti kastelemaan kenkänsä, nolaamaan itsensä julkisesti ja haalimaan lisää hylkyjä kokoelman jatkoksi? Eihän tällaisilla alkeellisilla suorituksilla kakkosluokkaan tulla pääsemään. Koskaan ikinä.

Aikani puhistuani huomasin tirkisteleväni uteliaana huurtuneiden ikkunoiden läpi kentälle, missä seuraavaa rataa jo rakennettiin. Tuttu intokutina vatsanpohjassa yltyi: kohta mennään taas! Nyt ainoa mahdollinen suunta olisi ylöspäin.

(© Laura Niska / Heartshaped Photography)

Hyppyradan alussa putki hotkaisi Hatin syövereihinsä niin livakasti, että rengas jäi suorittamatta. Niinpä otimme rauhassa uuden alun, harjoittelimme taas keppejä ja pyörähtelimme loppuradan kiemurat jo varsin sulavasti. Menoa säesti riemukääpiön äänekäs kiljahtelu.

Viimeinen startti tuntui jälleen himpun verran hallitummalta. Onnistuin kalastamaan Hatikaisen aivan viime hetkellä putken imusta ja kääntämään kurssin oikeaan suuntaan. Kaarrokset valuivat pitkiksi ja kontaktit luiskahtivat luvattomasti läpi. Maalissa olin kuitenkin huojentunut siitä, että pakka pysyi jokseenkin kasassa ja päivän saldonamme olisi edes yksi tulos. Huoltojoukon kanssa laskeskeltiin, että viitosen virheellä taisimme selvitä, ja kilpailijoiden vähyyden takia sijoitus olisi varma.

https://www.youtube.com/watch?v=T7r2lJpN8is

Palkintojenjakoa odotellessa M meni tutkailemaan tuloslistoja ja alkoi äkkiä viittilöidä minulle hurjistuneen näköisenä. Hatin nimi oli listalla ykkösenä, ja... MITÄ IHMETTÄ?! Tulossarakkeessa komeili siisti pyöreä 0 ja sen perässä merkintä SERT. Nyt oli minun vuoroni kiljahdella. Ennen kuin olin ehtinyt sisäistää näkemääni, minua jo huudeltiin kapuamaan korkeimmalle palkintokorokkeelle ja syliini kasattiin palkintoja ja ruusukkeita. Olo oli yhtä aikaa epäuskoisen hämmentynyt ja riemukkaan vapautunut. Tätä hetkeä oli odotettu niin kauan, ja silti se tuli nyt aivan puun takaa.

Hyvästi ykkösluokka! Pikku Kakkonen nostaa shown uudelle tasolle!
(Ensin putkiaivojen asetukset on kuitenkin resetoitava.)


7 kommenttia:

 1. Oih, isot onnittelut luokkanoususta! :) :) Hieno Hatti!

  http://kelpiecapo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ONNEA luokan vaihdosta 😊
  Ja ihanaa kattella teiän videot YouTubesta ja kisakuume vaan nousee...olis jo heinäkuu ja kepit sujuis jotenkuten niin kisa kenttä kutsuu ☺

  VastaaPoista
 3. Onnea luokkanoususta, ohjuskoiro!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset onnitteluista! On mukava tietää, että virtuaalinenkin kannustusjoukko elää mukana tunnelmissa :)

  VastaaPoista