maanantai 22. joulukuuta 2014

Paimenet pelikoukussa

Ruoka ja pallo. Siinäpä elämän parhaimmistoon kuuluvia asioita. Miten olisi pallopeli ruokapalkalla? Liian hyvää ollakseen totta? Eivät sähköpaimenetkaan osanneet moisesta haaveilla, ennen kuin avasimme Mustin ja Mirrin joulupaketin, josta paljastui uusi aktivointipeli All For Paws Food Fetch-n-Treat.

Hatti ja Luna saivat tutustua vempaimen ideaan kumpikin vuorollaan, ja siskosten erilaiset lähestymistavat ikuistettiin videolle. Pikkublondi tarjosi innokkaasti yritystä ja erehdystä, kunnes noin kahden ja puolen minuutin kuluttua sinnikkyys palkittiin. Välkympi isosisko taas näytti työstävän toimintastrategiaa jo odottaessaan vuoroaan, suoritti tehtävän onnistuneesti puolessa minuutissa ja kääntyi sitten puoleeni palautekeskustelun merkeissä.


Jo lyhyen pallottelutuokion jälkeen kelpieistä oli helppo huomata, että aivot olivat saaneet raksuttaa kunnolla. Tahti hidastui, katseet alkoivat harhailla ja pallot karkailla sinne tänne. Niinpä pelikone nostettiin jemmaan ja uudet opit jätettiin hautumaan yön yli.

Peli on käyttövalmis suoraan pakkauksesta, eikä toimintaperiaatteen hahmottaminen vaadi ihmisväeltä opaskirjoihin syventymistä. Yksi pallo tulee pelin mukana, mutta jos se sattuu katoamaan TV-tason alle tai kulumaan puhki ahkerassa käytössä, tavallisia tennispalloja saa edullisesti joka marketista. Vaihtopallot voivat muutenkin olla hyvä idea, sillä pelisession jälkeen totesin huvittuneena, että pallosta olisi voinut puristaa kuolaa kuin pesusienestä.


Namilokeroon voi ladata melkein mitä tahansa pienehköjä, kuivia herkkupaloja. Mitä kuivempia, sitä helpommin ne liukuvat ulos oikealla hetkellä. Puolikosteat namit voivat juuttua puolitiehen, jolloin äkkipikainen pelaaja saattaa purkaa turhautumistaan pelikoneeseen rajuin ottein. Kuivaruokanappulat toimivat mainiosti. Päivittäisestä ruokinnasta tulee älynystyröitä kutkutteleva ja omistajiakin viihdyttävä virike, kun koirat saavat itse taituroida sapuskansa esiin pallon avulla. Välillä pikavoittona on yksi nappula, välillä kourusta tupsahtaa varsinainen jättipotti. Oman vuoron odottaminen kaverin pelatessa kehittää myös impulssinhallintaa.

Tämä vekotin sopii parhaiten pedanttisille puuhastelijoille, jotka eivät pyri turvautumaan ongelmanratkaisussa pelkkään raakaan voimaan. En silti jättäisi pedanttipiskiäkään viettämään päiväänsä peliluolan houkutusten ääressä ilman valvontaa. Parin harjoituskerran jälkeen Luna nimittäin pääsi vauhtiin ja alkoi jo osoittaa koukuttumisen merkkejä. Peliriippuvuus ei liene terveellistä koirallekaan, joten omistajan täytyy viheltää peli poikki ajoissa, jotta homma pysyisi jatkossakin hauskana ja rentouttavana.


Luna pääsi myös Mustin ja Mirrin myymälässä demonstroimaan Fetch-n-Treatin toimintaa asiakkaille, jotka olivat etsimässä omalle kullanmurulleen joululahjaa. Ympärille kertyvän yleisön herättämän alkutouhotuksen jälkeen kelpie alkoi paiskoa palloa koloon niin vakuuttavasti, että muu hännällinen asiakaskunta haukahteli kateellisena vierestä - ja peli meni kaupaksi!

6 kommenttia:

 1. Voi vitsi miten hauskan oloinen peli! Tekisi mieli hommata tuollainen meidänkin paimenhömpälle, mutta en tiedä tajuaisikohan se tuon idean (ei ole mikään penaalin terävin kynä roduistaan huolimatta) :D Lähinnä tuo pallon nostaminen voisi tuottaa ongelmia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että se oppii. Meillä on opeteltu ennestään lelun tuominen ja "koriin"-käsky, joka tarkoittaa, että suussa oleva esine pudotetaan astiaan tai koriin. Pieni pala kerrallaan edeten, ja lopulta yhdistäen eri vaiheet, kun ne on sisäistetty erikseen. Naksutin on kätevä apuväline: ensin voi palkata vaikka vain pallon katsomisesta, sitten sen koskettamisesta jne. Kyllä se jakeluun menee, toisilla ennemmin ja toisilla myöhemmin! :)

   Poista
 2. Kauheen kiva vaan olis jos näitä sais jostain. Turun pääty myy ei-oota ja palvelu muutenkin huonontunut. Harmittaa tosi paljon kun ei tätä mistään saatu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, harmi! Verkkokaupasta nuo ovat tosiaan tilapäisesti lopussa, mutta ainakin osassa myymälöistä löytyy hyllystä. Suosio on tainnut yllättää :-/

   Poista
 3. Pakko saada tollainen.. Toivotaan että täällä helsingin päästäkin löytyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hauska vehje :) Toivottavasti saatte omanne.

   Poista