tiistai 9. heinäkuuta 2013

Teini-ikäinen mutanttininjakelpikonna

Aloitamme punkkiuutisista: Exspot-verrokki pitää tällä hetkellä punkkitilaston kärkipaikkaa kolmella löydöksellä, kun Fixodida-testeriltä salamatkustajia on nypitty kaksi kappaletta. (Exspotin puolustukseksi täytyy mainita, että Lunan saama lääkeannos on ollut koiran painoon nähden alakantissa. Täytynee säätää seuraavaa annostusta.) Mielenkiintoista on se, että molemmat Hatista poimitut punkit ovat vain sätkineet litteinä koiran ihossa kiinni, mutta eivät ole imeneet verta. Joko ne on vain satuttu huomaamaan heti kiinnityttyään, tai sitten Fixodidassa on jotakin, mikä vie ötököiltä ruokahalun.

Hähää, puutiaiset!

Mä hei oon siis OIKEASTI ihan down.
Vaikka punkit eivät ole Hattiaista liiemmin kiusanneet, on teinikelpien elämä silti ollut hyvin vaikeaa. Hölmö pieni kuvittelee pyöräyttäneensä pennut jonnekin aitan alle, mistä niitä täytyy rampata etsimässä ja vinua yökaudet haikeana perään. Ensimmäiset juoksut pitkittyivät keväällä parin kuukauden mittaisiksi, joten oikeastaan koko kevät ja puoli kesää ovat kuluneet jonkinmoisten hormonimyrskyjen merkeissä. Pikkukaveri on ollut vuoroin apea ja takertuva, vuoroin taas äksy ja haukkuherkkä. Koirakamujen lähestymisyrityksiin on vastattu pöristen ja irvistellen, ja sitten vetäydytty mamman selän taa turvaan. Hohhoi, kunhan tämä kotileikki on ohi, niin varaamme ajan sterilointiin. (Lunakin leikattiin ensimmäisten juoksujen jälkeen, ja olemme olleet tyytyväisiä ratkaisuun.)

Viime päivinä Hatin kadotettu huumorintaju on alkanut jälleen pilkahdella esiin. Ihastuneina olemme katselleet sen pentumaisia hepulikohtauksia pihanurmella ja siskosten hilpeää, tasapuolista painileikkiä. Treeneissä motivaatio on taas kohdallaan, ja yhdessä tekeminen tuo lisää itseluottamusta. Hellittelyn rajoittaminen ja lyhyet aivojumppatuokiot pitkin päivää rauhoittavat pientä ailahtelevaa mieltä ja takaavat meille kaikille paremmat yöunet.

Se puris tätä korvasta ja sitten tää hyökkäis sen kimppuun.

(Kuva: Ville L.)
Yhteisten onnistumisten kunniaksi taiteilin ihka ensimmäisen elokuvapätkäni musiikkitehosteineen siitä, miten nuori naalimme oli kuin varkain oppinut pujottelemaan kaikki 12 keppiä!

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista kuulla eri punkkiaineiden vaikutuksista, kiitos että raportoit tuloksista. Itsekin olen huomannut lääkkeen (frontline) annon jälkeen koirissa litteitä punkkeja, joiden jalat on ihan kikkaralla (kuin sähköiskun saaneita), mutta ovat olleet vain turkissa, ei kiinni koirissa.

  Ohessa myös linkki mielenkiintoiseen juttuun punkkeihin liittyen. Itse kun aina pohdin noihin 'myrkkyihin' liittyviä riskejä. Ja kuinka vaarallisia ne punkkien puremat sitten loppujen lopuksi koirille ovat.

  http://koirakorjaaja.blogspot.fi/2012/07/punkkia-ken-pelkaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Minusta tuo linkitetty teksti ei kyllä ole kovin vakuuttavaa, kun näin maallikkonakin siinä huomaa useita asiavirheitä ja ristiriitaisuuksia, yksioikoisesta asenteesta puhumattakaan.

   Punkkien välityksellä voi tarttua ihmisiin ja koiriin useitakin bakteeri- tai virusperäisiä sairauksia, harvinaisia toki, mutta ei mitenkään harmittomia. Tartunnan hoidossa antibiooteista voi olla apua (tosin eivät ne antibioottikuuritkaan elimistölle aivan riskittömiä ole), mutta esim. borrelioosi uusii/kroonistuu helposti lääkehoidosta huolimatta.

   Voihan sitä tietysti kukin omalla vastuullaan jättää käyttämättä vaikkapa turvavöitä sillä perusteella, että ei ole tähänkään saakka käytetty eikä mitään ole sattunut :D

   Esim. mainitsemani Exspotin vaikuttava aine permetriini on sama, jota käytetään ihmisille tarkoitetuissa täishampoissa. En ole kuullut kenenkään silti vaahtoavan lasten "myrkyttämisestä". Mitä tulee tuohon kirjoittajan suosittelemaan teepuuöljyyn, myös se on suurina määrinä myrkyllistä.

   Asiallista tietoa löytyy mm. seuraavista osoitteista:

   http://www.punkki.net/artikkelit/pureman_esto.htm

   http://www.koirakissaklinikka.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=55:puutiaisen-levittaemaet-taudit-koiralla&catid=14&Itemid=127

   Poista
 2. Hei
  Miten viime kesän 2013 punkkitesti meni? Ostin itse eilen 13.4.2014 Fixodida jauhetta Musti ja mirri myyjän kehuttua ainetta. Aiemmin olen käyttänyt expottia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Vaikea sanoa sikäli, että meilläpäin oli ilmeisesti viime vuonna muutenkin aika vähän punkkeja. Sekä Lunalta että Hatilta nypittiin muutamia yksittäisiä kesän aikana, eli melkein olisi voinut päätellä, että Exspot ja Fixodida toimivat yhtä hyvin/huonosti. Toisaalta kun juttelin muiden seudulla asuvien koiranomistajien kanssa, niin eipä niitä punkkeja ollut sen enempää löytynyt niistäkään koirista, joille ei ollut käytetty mitään karkotteita.
   Toivottavasti teille on apua!

   Poista