maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kaikenkarvaista arkea


Kelpiet eivät ole maailman pörheimpiä turkiseläimiä, mutta kyllä nekin osaavat kylvää irtokarvaa ympärilleen, kun aika on otollinen. Lauhan kevään kunniaksi kaverukset ovat päättäneet luopua villahousuistaan, ja meillä on joka päivä siivouspäivä.

Lunaa karvanlähtö näyttää kutittavan sen verran, että se nauttii saadessaan kiemurrella selällään lumessa tai karkealla matolla. Esimerkiksi agihallin matto näyttää olevan pop tähän tarkoitukseen, joten treenikaverit saavat naureskella kahjo-kelpien omintakeisille verryttelyliikkeille. Myös pyllyn päältä rapsuteltaessa Musti menee aivan transsiin, katse lasittuu ja jalat steppaavat paikoillaan.


Kohtuullista korvausta vastaan paimenet luovuttavat mielellään pesänpehmikettä pihapiirin pikkulinnuille. Siispä otamme mukaan uusia Brit Training Snacks -makupaloja, tartumme irtokarvanpoistajaan ja siirrymme ulos siistiytymään. Olen tosi tyytyväinen noihin Brit-nameihin, joita löytyi Mustin ja Mirrin viimeisimmästä paketista kahta eri kokoa. Ne on valmistettu lähinnä riisistä ja broilerista, eikä niissä ole lainkaan vehnää, joten Lunakin voi popsia niitä huoletta. Puolikostea koostumus säilyy pehmeänä pussin sulkumekanismin ansiosta, ja isommat makupalat on helppo taittaa kahteen osaan. Makutuomariston erittäin motivoitunut olemus ja kostuvat suupielet kertovat omaa kieltään palkkion vetovoimasta.



Turkinhoitovuoroa odotellessa voi ratkoa vaikkapa maahan jäätyneen putkiluun arvoitusta.

Rasvahapot ja sinkki ovat kovia sanoja uusiutuvan karvapeitteen ja talven kuivattaman ihon hoidossa. Meillä nautitaan nyt päivittäisenä rasvahappolähteenä Fullolife Skin & Coat -ravintoöljyä, joka sisältää kalaöljyä ja kasviöljyjä sekä E-vitamiinia.

 

Sinkin saanti jää koirilla herkästi vajaaksi kaikenlaisilla ruokintatavoilla, mikä voi ilmetä epämääräisenä iho-oireiluna, turkin harvenemisena ja elottomuutena tai vastustuskyvyn heikentymisenä. Sinkkilisää voi hyvin antaa purkista tarpeen mukaan (useimmat ihmisille tarkoitetut valmisteet sopivat myös koirille), koska harvasta täysravinnostakaan sitä tulee riittävästi.

Mehän saimme juuri Mustilta ja Mirriltä testattavaksi Purenatural Active Dog -kuivaruokauutuuden, ja tuoteselostetta tutkaillessani huomasin ilokseni, että nyt löytyi nappula, jossa on kunnolla sinkkiä! Vaikka sähköpaimenet eivät syö pelkästään kuivamuonaa, vaan myös tuoretta lihaa, kattaa nappuloiden osuus hyvän osan sinkin tarpeesta. Tässä aktiivisille otuksille suunnatussa sapuskassa on lisäksi muitakin tarvittavia mineraaleja ja vitamiineja, ja ennen kaikkea reilusti koiran tärkeimpiä energianlähteitä eli rasvaa ja proteiineja. Sarjasta löytyy vaihtoehtoja myös normaaliaktiivisille aikuisille koirille, senioreille, pennuille, mammakoirille, laihduttajille ja yliherkille. Sopivan kokoiset ja miellyttävän tuoksuiset nappulat toimivat loistavasti palkkanameinakin.



Herkkupaketin piti olla jo purettu, mutta sinne olikin jäänyt tämmöinen isompi nappula.

2 kommenttia:

  1. Hei! Nyt on karva-aika kuumimmillaan, ja kiinnostaa, minkälaista irtokarvanpoistajaa teillä käytetään. Kiitos hauskasti kirjoitetusta blogista! T:Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi :)
      Meillä on joku tuommoinen Furminatorin tyyppinen keltainen halpisversio. En muista merkkiä enkä ostopaikkaa, mutta toimii mainiosti irtoavan pohjakarvan poistamisessa!

      Poista